Dzieci gotują

Rodzina Gnocchi

12 października 2013

Sezon dyniowy w pełni, pięknie wyglądają stragany i warzywniaki…

Dynie

Z dyni gotujemy zupę i pieczemy ciasto, ale dziś wykorzystaliśmy ją do przyrządzenia kluseczek wg przepisu z książki „Gratka dla małego niejadka”.

Dyniowe kluseczki

Gratka i gnocchi

Gnocchi z dyni

Polecamy na październikowy obiad:)

/

Podobne Wpisy

Komentarze

  • Odpowiedz marpil 14 października 2013 o 22:12

    Uwaga – będzie wyznanie:
    KOCHAM DYNIĘ!
    A Majka ostatnio się dynią zajadała, gdy zrobiłam kaszę gryczaną z dynią. Prawdziwie jesienny obiad…

  • Odpowiedz Dziecko Inspiruje 10 listopada 2013 o 14:07

    Ja ostatnio robiłam pierogi z serem i dynią – moja pierwsza próba, a wyszło wyśmienicie. Wedlug mnie dynia w każdym daniu się sprawdza!

    Zapraszam do siebie.

  • Odpowiedz